Wednesday, June 17, 2009

yuhuuu~!!!

hah semalam ptg...aku saja nak g tanya klinik kesihatan...
jadi aku pun pegilah klinik kesihatan kat au keramat tu..
sbb klinik yg aku tau dan paling dekat ngan opis..

sebab munasabab aku g sana just nak tau pasal first checkup nnt..
almaklumlah aku ni kan masih baru lagi..
manalah nak tau pasal check2 ni semua..
hahahha..

jadi aku pun g lah klinik tu..
masuk2 jer klinik kesihatan tu..
makk aii ramai2nya ibu2 mengandung...
ngan ada yg dtg checkup baby..
comel2 jer aku tgk baby2 tu...
camne anak aku nnt ni...
msti comel gak kan..hahahha

jadi aku pun xtau nak tanya kat sapa..
aku pun g lah kat satu kaunter ni..
pastu dia ckp..pn leh tanya kat blk no 3 yer..
hehehhe..aku pun g lah tanya kat sana..

pastu aku ckplah aku nak tau apa prosedur tuk first checkup..
nurse tu pun bgthulah..pn kene bw ic, surat nikah dan juga bil api/air...
pastu dia tanya aku dok mana lak...
aku ckplah aku dok kat ukay perdana..
pastu dia nurse tu ckp..
owhh tu kene g klinik kat kg pasir..

sudah mana lak aku nak cari klinik tu..hahaha
pastu nurse pun bgthulah camne nak g sana..
aku pun start kete terus g klinik kat area kg pasir tu..
g sana sbb nak tgk klinik tu..kemudian nak tanya bila leh dtg..
konon cam appoinment lah..

masuk2 klinik desa tu...aku pun borak2sket ngan nurse kat situ..
pastu dia ckplah kalau nak cek dtg ari selasa kul 8 pagi...
sebba aku sampai lam ptg camtu..
nurse tu siap ckp pada aku..hah nnt jgn awak dtg tghari atau ptg lak tau..
hahahha...aku iyerkan jerlah..

jadi keputusannya...maybe minggu depan aku akan start g checkup for my baby tomeii dan mak buyung ni...
xsabarlak rasanya...yerlah first timekan..
cuba nnt dah pegi skali..hahahah..ada yg mls nak g lak kang..
jadi minggu depan aku akan dapat buku merah camnilah..huhu



7 BerCeLoTeH:

pizet77 said...

lain klinik lain prosedur kot....sbb pz biasa blh pilih hr ahad till rabu...ikut kesesuaian kite...biasa pz ambik hr rabu coz hr ahad gle ramai...pastu p pg2 lam kul 8...cepat je...time buka kad ari tu x de pun mintak surat nikah, bil air dll cuma bg ic ja...nnt kene check gg, scan bb(time awal ngan 4 bln ngan 7 bln), ambik darah, timbang berat...(sampai skrang berat asyik merah samaada kurang or terlebih x penah kaler biru...haha)

ppb_ppkp said...

syoknya tgk org pegnen..teringinnya..

nurshah80 said...

tahniah yeeeeer.... dulu nur dapat buku warna hijau hehehehe... bukan gomen cz hubby keje balik ptg... dia nak ikut perkembangan bb dia...

jaga kesihatan yerrr mkn makanan yg berkhasiat ...

adios

RoSe said...

pizet77..

wahh thanks atas nasihat tu..pizet pegi checkup klinik gomen ke swasta??sbb leh pegi lak ari ahad..cam best jer..mungkinlah kot lain klinik lain prosedurnya..yang rose tanya ni klinik kesihatan kg pasir..hehhe...

ppb_ppkp..

sabarlah imah...imah pun ros dgr sedang usaha jugak nak dapat baby kan...xper ros doakan satu hari nnt imah akan merasa mengandung juga....amin...chaiyok!!

nur..

owhh buku hijau lak...owhhh bestlah camtu..ni rose rasa cam mula2 jer en.tayob tu nak ikut g checkup...lain2 xtaulah nak ikut ke x..hikhik...tp harap2 sepanjang checkup tu dia adalah..hehhe

busyuksayang said...

nampaknya lain prosedur...cam jue hari tue, gi kat b.b. salak tinggi...mmg tak minta apa2 dokumen pun...cuma tnya tarikh kahwin jer...tp biasa la, lain klinik, lain prosedur...msti tak sabar nak dpt buku merah kan...:D

pizet77 said...

pz g klinik gomen ja tp pz kan kat kedah..cni sbb keja hari ahad so blh check up hari ahad...tp tu la lain klinik lain sistem dia kot..tp y pasti memang first ni ada ambik darah ckit kat lengan untuk check jenis darah ngan hiv test...then y ruti tiap2 bulan ambik hb(darah setitik kat jari), check urine, timbang berat, bp ngan sesi soal jawab gitu2 ja

@e_da said...

hi rose.. samalan kita.. sy pun check up kat klinik kg pasir tu.. insya allah ada jodoh jumpa la kit akat sana.. cuma kdg2 nurse bg tarikh ari khamis kat ida... ada kala ari selasa...