Tuesday, June 23, 2009

hukhukhukk....

owhh sorrylah kengkawan...hahaha
aku ni baru jer masuk opis kul 11.30 td...
pagi td aku g klinik checkup baby tomei ngan aku skalilahh...

ermm biasalah semua org pun tau..
g checkup kat klinik kerajaan kan lama...
aku sampai klinik kul 8lbh..
sampailah dekat kul 11.00pg...hukhuk

biasalah first time dtg byk lak prosedur dia..
kene soal siasatlah..
pastu amik darah..

haha masa amik darah ni yg x best ni..
aku kene amik dua kali...tp first tu dia x jumpa urat amik darah tu..
mula2 dia cucuk kat lengan aku...skali x jumpa..
jenuhlah dia pusing2 kan jarum tu nak cari urat..x jumpa.
tebal sgt kot kulit aku ni..hahahah

second time lak dia amik kat bhgn tgn...belah atas telapak tgn tu..
kat situ pun dok pusing2 gak..
tp nasib baik jumpa..

dah amik darah..suh tgu lak tuk timbang berat ngan amik tekanan..
dah amik berat...mak aii berat aku ke tu...cam x caya jer..
uwaaaaaaaaaaa....leh diet x kalau masa skang ni...hukhuk
sedih aku tgk berat aku td...
xnaklah ckp brp berat aku...
sbb aku pun terkejut tgk berat aku..
tulah asyik mkn jer..x ingat...hahhaha

padan muker aku..berat dah naik
pastu masuk bilik checkup...
tekan2 perut pastu tanya sket2..
bg ubat..pastu aku pun blk..

minggu depan ada appoinment ngan doktor lak..
huhuh...pastu bulan depan tuk next checkup..hhehe


4 BerCeLoTeH:

isya said...

alah..bg tau la brp berat..normal la tu kak ms pregnant.. ;p takya diet2 k..

strawberi @ mamadira said...

rose..

experience hang sama cam aku gak..
yg 1st aku pun cucuk 2 kali sebab x jumpe urat..
yg 2nd dia x jumpe urat so amik kat pergelangan tangan tu..
ang jgn makan banyak2 sgt..
nanti jadi cam aku kena czer sbb baby besar..

AmiYs said...

perkara biasa klu pi klinik gomen...

dtg kul 2 abes kul 5...

huhuhu...

kebas vontot je tunggu...

RoSe said...

isya..

ala akak malulah nak bgthu berat baper...lalalala..xderlah diet sgt cuma kurangkan mana yg perlu..hehhe..kang baby mengelupur lapar lak..hahaha

stawberi @ mamadira

thanks atas nasihat..heheh..skang ni pun mmg nak kurangkan sket kuantiti mkn...tp mkn tetap mkn..heheh..uiks..takut lak bila dgr nak kene czer..huhuh

amiys..

hah tau xper...tu siap bw majalah tu nak hilangkan boring..hahaha..