Friday, February 19, 2010

The Lost World of Tambun...

salam semua...

hah ada yang teka betul x??
destinasi kami selepas cameron..hahha

hah ni lah destinasi kami tuju selepas turun dari cameron...
kami ke the lost world of tambun..
xpenah sampai sini lagi..
ni lah first time kitaorg sampai..

tempat dia mmg best lah..
kalau bw anak2 mandi manda..
tgk macam-macam haiwan..hehe
ada pertunjukkan harimau..
macam2 lagi lah ada lam tu..

harga nak masuk sini
dewasa : RM 30
kanak2 : 24 (below 12)
kanak2 bawah ketinggian 90 cm : FREE



kitaorg sampai sana lam kul 12 lbh..
sbbnya check out awal kat cameron..
asp jalan2 lam taman bunga rose..
terus gerak ke sini..hehhe

sbb takut x sempat nak pegi jelajah dalam tambun ni hah..
jadi kami sampai2.. g mkn dulu..
maknan luar tidak dibenarkan masuk..
jadi kami pun mkan dalam tu..
dah hbs mkn baru mulakan perjalan..hehe


besar gak lah kat dalam tu..hehhe
macam2 ada lah..
mmg hepi jer dok dalam tu..
rasa tenang..hehhe


ptg lak kitaorg sempat naik kapal pirate yang dok berayun2 tu..
bestgak lah..
asptu main gelongsor yang buatkan jantung aku nak tercabut pun ada.hahha
first time naik..
seram gak lah..tapi mmg best..


hah ni jerlah koleksi gambar2 yang ada..hehhe
gambar lam air lgsg xder..biasalah kang hbs rosak lak tpon aku kan..
jadi simpan lam peti besi yang disediakan..haha

kitaorg gerak kuar tepat2 bende tu semua dah tutup...
lam kul 6 ptg...
jadi pas keluar dr sana..
kitaorg pun blk kmpg belah aku lak...kat tg malim..
kiranya xderlah jauh sgt..
jadi menghbskan cuti di kmpg halaman pulak..

jadi tulah citer sepanjang aku bercuti hujung tahun lepas..
macam2 aktiviti dan tempat kitaorg pegi..
mmg puas ati lah dan rasa sonok skali cuti...

aku masuk keje blk 4 jan 2010...
rasa otak pun lapang x pk pasal keje..hahhaha

jadinya dah hbslah hutang yang aku nak kene citerkan pada kawan2 semua..heheh
fuhhh legaaaa rasa..hahhaa

2 BerCeLoTeH:

Ibu Mifzal Arsyad said...

wah..sy selalu lalu tmpt tu 2 minggu sekali hr ahad..tp lum berkesempatan nak singgah lg..best gak ya..

RoSe said...

ibu mifzal..

mmg best kat sana..macam2 ada..hah pasni leh lah singgah2 lak kan..xkan lalu jer..hikhik