Tuesday, May 19, 2009

My HaPPy FaMilY..

ermm entri lepas aku ada bgthu nak citer pasal family aku kan..hehhe...jadi meh aku kongsi ngan korang2 semua pasal family aku dan juga detail tentang aku..hehhee...

aku anak sulung dari 6 org adik bradik...hehhe...kira ramai jugaklah kan adik bradik aku...hehhe...tp best gak ada adik ramai2 ni...cuma cam tanggungjawab aku ni lbh sket lah sbb aku nak sulung kan....adik bradik pompuan aku ada 2 org jer...aku ngan adik aku yg bongsu...kira cam permulaan dan penutup...hehhe...pandai mak ayah aku ni plan...hahaha...xderlah dah rezeki camtu kan...hehehe...jadi tgh2 4 org adik aku laki2...hehhe...mulanya kami adik bradik ingat kami ni 4 bradik jer...hehe...sbbnya korang nak tau...sbbnya adik aku yg no 5 ni jarak ngan adik aku no4 lam 6 tahun...hehhe...tu sbb kitaorg ingat dah xder adik lain...hehhe...skali mak ayah aku ada rezeki lbh dapat lagi 2 org lepas tu...hahah...jadi bertambahlah jadi 6 org semuanya...hehhee..


inilah gambar adik bradik aku...
dari blkg belah kiri...adik aku no2, en.tayob, aku, adik no 3,
dari bwah kiri....adik no 6, adik no 4, adik no 5


sebenarnya mak ngan ayah aku ni kira kawen pada usia awal lah jugak...mak aku kawen masa umor dia 18thn...ayah aku lak 24 tahun..masa mak aku 19 thn dah lahir aku...hehhe...jadi hubungan aku ngan mak aku ni cam akak dan adik....heheh...mana2 aku pegi msti org ckp aku jln ngan akak ngan adik....hahahha....ayah aku lak bila kuar bedua ngan ayah aku msti org ingat aku ni bini ayh aku...hahahha....tu paling lawak aku rasa...hahahha...


dari kiri, mak tercinta, en.tayob,aku dan ayah aku tersayang

skang ni aku dah ada pertambahan keluarga...aku dah ada keluarga mertua..hehehe...tp yg bestnya en.tayob ni xder adik bradik...dia anak tunggal...hehehhe...tp kadang2 cam x best gak xder adik bradik...kalau blk umh mertua rasa sunyi jer...tanpa riuh rendah adik2 yg lain...ehhehe...tp xperlah disbbkan aku dah ramai adik bradik kira oklah...hehhe...cuma mula2 tu en.tayob cam xbiasa lagilah ngan adik2 bradik yg ramai..hehhe...tp yg paling bestnya...walaupun family mertua aku ni xramai org...tp umh dorang meriah ngan happening mcm ada ramai org lam umh tu...hehehhe....lain lak situasi ngan umh aku....ayah aku ni xsuka bising2 sgt...jadi sunyi sepilah jugak...tp bila semua adik2 blk riuh gak lah umh aku tu...hehhehe..xleh nak kawal suara2..hehehe....yerlah jarang dapat berkumpul ramai2kan..hehehhe


inilah family kecil mertua aku...
dari kiri abah tercinta, en.tayob, aku dan mak tersyg...



6 BerCeLoTeH:

isya said...

ramai gak adik bradik kak rose ye..

RoSe said...

hehhe...ramai...tambah lak bila semua berkumpull...mmg havoc umh tu..hehhe

Farah said...

same la kite..saya pon sulung dr 6 beradik :d

en somak said...

hachommmmmm... sekius me..

RoSe said...

hehhee...samalah kita ek kak farah..hehheh...

RoSe said...

yer en.somak...sampai terbersin ek baca blog ni...hahahaha