Wednesday, July 15, 2009

bila gua menaip

SALAM
from mr.tayob

hari senin ari tue betul buat aku goyang..
ros tipon aku dlm pukul 7
aku still kat opis,tgh tutup pintu nak balik
ros call ckp ada darah kuar
perhh bederau darah aku dengar....
cepat2 aku perut balik rumah..
atas moto tue mcm2 aku pk
mane tak risau bai baby sulung aku nie
bukak2 jer pintu rumah aku tgk ros muka pucat
1st aku tanya .... darah byk kuar tak?
dia ckp ckit jer..lega la skit aku dengar
aku tanya dia dh mkn lum?
dia dh la pose ari tue
blom ckp dia...terus aku idang2 lauk
aku bujjet dah mkn2 terus gie hospital


siap2 terus aku gie anta ros kat hospital ampang
agak blur gak aku nak gie kat mane nak daftar nie
aku register kat kauter kecemasan
punya la ramai org perhh
aku masuk register kul 8.50
biasa la kan kerajaan bapak lambat buat keja
buat menyirap mata jer aku tgk
jumpa doktor kul 10.ko bygkan la berapa punya lama tue


jumpa doktor nie tanya soalan yg mencabar
kenapa aku ckp mencabar?
sejak aku masuk hospital tue start dari kaunter pertanyaan,
ke kauter pendaftaran, saringan tanya soalan yg sama.
byk tak drah kuar?penuh 1 pad tak?berapa bln mengandung?
nie anak yg ke berapa?bila start kuar darah?
aku rasa ros nak bosan menjawab soalan tue
aku yg mendengar pun paneh.last2 doktor ckp nak scan
yess... peluang aku nak tgk baby aku.
scan punya scan tak nampak
aku heran aku yg tak nampak ker or aku tak tau mane 1 bentuk baby aku
muskil2.tgk doktor tue ckp tak nampak dia pangge org lain suruh scan
kali nie nampak tapi dia ckp kecik jer..uiks aku heran dah 10 minggu takkan kecik lg.
doktor arrange ros suruh scan tak pakar sakit puan
dia ckp scan dia nie terhad


aku ngan ros tunggu MA dia nak bwk kat tempat nak scan tue
skali MA tue bwk kusi roda.dia suruh ros naik atas tue.
punya la suka ros ye la dia skrang nie asek sakit pinggang
tolak sampai naik tingkat 4
lalu la wad bersalin... haaa nie aku suka
punya la lawa wad bersalin dia bersih
ye la hospital br kan.

aku ngan ros sampai kat tempat nak scan tue.
tunggu lg.pastu dtg doktor pelatih .haa tanya lg soalan mencabar
bak kato org n9 naik polak den dongar
tapi yg bestnye dia tanya soalan tambahan
nie anak sulung ka?
ros jawab haah
sebelum nie tak penah mengandung?
nak jer aku lempang cina pelatih tue
dah org ckp sulung tak paham2
then dia ckp tunggu kejap nanti doktor sampai

sampai jer doktor terus dia suruh ros masuk bilik scan
aku pun masuk skali...dan2 doktor tue halau huk3
hampeh punya doktor den nak nengok la
aku pun tunggu kat luar
dah kuar doktor tue ckp kat aku
baby masih kecil br 1 bln
haaa!! 1 bln abis yg 10 minggu tue apa?
aku jadi blur kejap kat situ
then dia ckp darah nie akan berenti sendiri
aku lega dia ckp tue biasa
dia ckp suruh ros byk rehat

pastu dia kuar kan ayat ...nie sintom2 gugur
perhh bederau drah weii
doktor suruh jaga2
adeh apa yg aku nak buat skarang nie

ros skrang tengah mc dpt cuti dari doktor
senin br dia masuk semula
aku harap takda apa lah terjadi to my baby & ros
doakan kami
amin









7 BerCeLoTeH:

Ika Razak said...

la.... knp mcm tu.. sabar la ye abg yob and kak ros..

Ika Razak said...

knp tak boleh kol kak ros ni?

isya said...

mudah2an semuanya ok.. kak ros jgn bt kerja berat2 k..

AmiYs said...

ros kene byk rehat... jgn lasak2 sgt.. sbb masa ni kandungan still kecik n x tahan lagi...

hope sumenye ok la ye... amiys doakan sumenye selamat...

take care...

busyuksayang said...

salam utk ros..rehat byk2 & take care ya..

Ayu said...

laa.. betmen ko lak yg terlobih ghisau haa. actually.. tu bkn 10 minggu rasanya.. lun cukup minggu laie tuh. mcm akak aritu la.. dokto kata kelongsong je..

panik seyhh..anyhow.. keep calm n rileks..

cik jura said...

semoga dik liz and betmen tabah. Xpo lain kali leh cubo laie. Dh xdo rezki nk wek mcm mana. Jago diri yee...Betmen..tgk2kan liz tu okiess..