Wednesday, July 29, 2009

Belum Rezeki Kami 2..

sambungan kembali...ahaks..
terasa cam tulis novel lak..
tp ni semua akan jadi kenangan aku di masa depan..hehe

semasa aku di wad..
masa tu still sakit lagi tp xderlah teruk cam ptg tu...
aku tgk jam dah kul 12.30..
aku terasa nak ke toilet..

masa nak duduk tu..skali ada cam ketulan darah kuar..
terkejut aku masa tu..
tp sbb dah x tahan nak buang air kecil...
aku buang air kecil dulu..
bila aku bilas...tgk lam bowl dah xder..

tp masa dia jatuh tu aku ada nmpk..
besar penumbuk gak lah..
pastu serta merta sakit aku hilang..
kuar toilet aku bgthu pada nurse..

esk paginya..masa doktor lawat...
aku bgthu pasal apa yg aku nmpk semalam...
last2 dia ckp suh scan dulu..
mana tau dah hbs kuar darah semua..

jadi aku g scan semula..
darah still ada..tp dah x byk..
doktor ckp kene cuci gk..
sbb masih ada darah lam rahim aku...

aku pun sambung puasa..
jadi hari ini aku sepatutnya kene cuci...
tp lam ptg tu..doktor datang tgk..
dia ckp blk operation penuh dengan kes2 kecemasan..

kemungkinan besar x jadi cuci arini..tp tgk pada keadaan..
jadi aku pun menunggu dengan penuh sabar dan debar..
skali masa berlalu waktu pun dah malam..

masa tu ada 4 org yg akan kene cuci..
masing2 pandang..sambil tertanya2..
jadi ke cuci ni??bila nak bukak puasa ni..

skali lam kul 11 malam...
nurse dtg sorong 2 org akak tuk dihantar cuci..
dalam fikiran aku maybe pasni giliran aku...
tp nurse dtg kat aku bgthu..
aku xjadi cuci mlm tu sbb dah lewat..
doktor dah keletihan sbb dr pagi jalankan operation..
jadi aku boleh berbuka puasa...

yang sedihnya...aku berbuka dengan biskut saja..
yerlah masa tu dah kul baper lak..
kul 11.30 malam..mana hospital sediakan makanan...

tp kene puasa blk kul 2 pagi...
sbb esk pagi giliran aku tuk cuci..huhu
mlm tu aku xleh nak tdo sgt sbb takut gak..hehe

esk pagi..doktor dtg lawat..
dia ckp nak scan dulu tgk camne..
bila scan..alhamdullillah..
doktor ckp semua darah dah kuar..
jadi aku selamat dari kene cuci..huhu
masa tu mmg lega sgt2la..

jadi aku dibenarkan blk pada sabtu 18/7/09..
3 hari aku di wad..macam2 kes aku tgk..huhu
lam tgahari aku kuar wad..en tayob amik..

jadi bermula pantang aku....
doktor bg aku cuti 10 hari termasuk sabtu dan ahad..hehe
jadi seminggu ku cuti dari bekerja..

isnin aku dah kembali bekerja..tp pantang tetap pantang..
aku cuti di perak 4 hari sampai rabu..
kemudian pegi seremban lak...
kat seremban aku berurut....

sakit gak ek berurut tu..
almaklumlah aku xpenah urut..
mkck tu ckp urat aku pun dah masuk angin..
lagilah sakit..huhu

tapi nak wat camne..tahankan ajer...
tp mengaduh gak..hehhe
gelak jer mkck tu..hehhe..
tp tu semua jadi kenangan..

jadi tulah ceritanya sepanjang ketiadaan aku...
aku skang ni dah sihat..
dan aku redha dengan semua ujian ini...
insyaallah rezeki aku di masa akan dtg...
thanks pada semua yg mendoakan kesejhteraan aku..

love u all...muahhhhh

6 BerCeLoTeH:

FIESYAH said...

ini akan tinggal kenangan...tapi kenangan akan datang akan lebih membahgiakan kan...insyallah...

pizet77 said...

nasib gak ekh rose x kena cuci...ada org ckp sakit cuci ni...dgr rose cite kate sakit berurut tu pizet rase cam ngeri gak....sbb pasni giliran pizet kena urut skrang ni dah sakit2 badan dah...huhu
harap cepat2 rose sihat k...nak bg nasihat lebih2 pizet x penah gugur x tau macam mana pantang die

afiq said...

sbar yek..insyaalah..ade rejeki tuh..

isya said...

berurut?

best la kak rose, bole 'ringan2' kn bdn..

dulu isya pun takut kena urut, tp bila dah cuba sekali, nak lg!

nurshah80 said...

byk2 la bersabar ye... nur pun pernah alami keguguran ... mmg sedih ...atas nasihat doc rehat 3bln tp nur rehat 6bln ... terus mengandung lg dpt la irfan... semua tu ujian dr yg esa ..kita redha je mesti ada sesuatu yg kita tak tahu ...

oh ye rose cuci kat gomen ke swasta?

RoSe said...

Fiesyah..

insyaallah...mungkin betul kata fiesyah...kenangan akan dtg lebih membahagiakan...

pizett,

hehhe..tulah ada gak dgr camtu..tp rasanya dia bergantung pada org kot..kalau dia kuat..xderlah rasa sakit sgt..hehhe...xper nnt pizet leh citer pengalaman pizet lak nnt..hehhe..

afiq..

thanks afiq...insyaallah..

nurshah80,

ermm..betul tu..doktor suh rehat lam 3-6 bulan..tp 6 bulan lagi elok..bg rahim kuat blk betul2..

owhh kita aritu masuk hospital ampang...saya xkene cuci pun..terselamat..hehhe