Tuesday, March 2, 2010

Lepak @ Atieka Stemboat di PD

salam semua...

hah ni baru ada kelapangan jap nak update blog..hehe
sebenarnya ada jer bende nak citer..tp cam xder masa nak tulis entri2 tu..
jadi sabo byk2 ek..
satu2 nnt aku citerkan gak...

khamis ptg tu pas hbs keje..
kitaorg blk semban..jalan ikut lekas xjem lgsg..hehhe
blk semban sbb ada kenduri kawen mak sedara en tayob yang bongsu acu ina..
hah pasal entri tu nnt aku citer kemudian k...

jadinya malam khamis sebelum blk kmpg en tayob kat PD...
singgah jap kat gerai bergerak kwn en tayob ni...
sbb dia dah bukak lama dah gerai tu...
tapi ni baru kesempatan nak pegi...

hah nama gerai bergerak tu atieka prima enterprise...
gerai ni terletak dekat batu 4 ...PD betul depan bazar..



hah cam kat atas ni lah rupa gerainya yer..
jadinya kami bertiga skali ngan mak mertuaku...
pegi2 sana..skali punyalah ramai org dok beratur tunggu mkanan..

tgk kwn en tayob pun cam xmenang tangan nak handle semua pelanggan2 dia..
wahh mmg bisnes masyuk tul..
seronok sangat tgk ramai2 org beli mkanan...

sebenarnya kwn en tayob ni jual steambot, char keow teow dan air minuman panas dan sejuk..
dia menjual bermula ptg sampai tgh malam..
tapi kalau makanan yang dijual tuk hari tersebut hbs awal..maka awallah gerai tu tutup..


tgk kwn en tayob ni xmenang tgn..
sampai x sempat nak rehat..
mesti ada jer pelanggan yang dtg...
sebab tempat tu pun maybe strategik jugak..
sbb betul2 depan pantai..

hah tgk member en tayob kat atas tu..sibuk dia menyiapkan steamboat pelanggan2nya..


hah cuba korang semua tgk..sampai tray tuk stemboat pun dah byk kosong..
tu tanda dah nak hbs..
dan maksudnya jualan mereka agak memberangsangkan..
hah kn en tayob yg laki ni lak ngah masak char keow teow..

kitaorg pun beli jugak..
nak merasalah katakan..
tapi stemboat ngan char keow teow tu mmg sedap..
rasa cam nak mkn lagi nnt..

jadi pada kawan2 yang turun PD..
leh lah g kedai kwn en tayob ni..
mmg x rugi kalau pegi sana...
(wah tolong promote lak..kene byr royalti ni ..hahah)
apa lagi selamat mencuba...

jgn lupa g gerai bergerak
ATIEKA PRIMA ENTERPRISE
batu 4, Port dickson
depan baazar...

oklah nak siap2 blk dah ni..
assalamualaikum......



2 BerCeLoTeH:

ArELeEz said...

oo.. buleh la try nanti nih! +, leez pon ade plan nak ke pd.

RoSe said...

areleez..

buleh2...jgn x cuba yer..hakhak..nnt dah merasa kasi komen lagi yer..hikhik