Monday, August 24, 2009

Ramadhan - 2

salam kawan2...
ni lak memu berbuka dan bersahur hari kedua puasa..
kitaorg mmg x g mana2 pun..
just dok umh kemaskan umh sket2...
pastu byknya beristirehat..
xderlah apa yg menarik pun..

oklah menu berbuka kali ni masakan simple jer..
hehehe...sbb ngah xtau nak masak apa...

masak lemak cili padi ayam
telur dadar
rendang daging ( adik beli kat PARAM)
kuih muih ( PARAM)
murtabak (PARAM)
air oren

sahur pun sama gak ...panaskan menu berbuka...
ni mmg tiap2 kali sahur..aku akan masak lbh..hehe..
jadi bila bgn tuk sahur...aku cuma panaskan saja..hehe
tapi pagi td aku masakkan telur mata sebagai tambahan..
sebabnya telur dadar dah hbs masa berbuka..hikhik

owhh kali ni jam aku wat hal lak..
aku dah siap2 kunci kul 4.30...
tp x berbunyi lak..adoiii
nasib baik aku terjaga lam kul 5
kalau x komepem terlepas waktu sahur..

tu pun aku kelam kabut panaskan lauk..
kejutkan en tayob ngan adik..huhu
nasib baiklah kira sempat lagi tuk bersahur..hehhe

ermm arini x tau lagi nak masak apa...
maybe jap lagi g google menu masakan...
hahaha...jadi tgklah apa menu hari ke-3..hehhe

1 BerCeLoTeH:

pizet77 said...

sama la kite rose br start posa dah dok fikir menu apa nak masak...takat ni berjaya lg tahan dr pegi bazar...hehe cuma first day buka posa luar sbb memang jauh dr rumah time tu