Tuesday, October 27, 2009

Picnic @ Sungai Congkak


Salam kawan2...

owhh semalam cam xder mood nak tulis blog...
hahha..alasan semata2...
xderlah sbnrnya aku menunggu gambo dr ika..
tp nmpknya gambo2 tu xsampai lagi...
jadinya aku akan ciplak gambo lak blog dia..hahahha

kalau nak tunggu gambo tu...
jawabnya dah basi dah citer ni nnt..
jgn marah ek ika..
kak ros nak ciplak gambo lam blog ika..hahha

oklah sabtu aritu aku g picnic ngan dak2 ex binavanco
kitaorg g picnic kat sg congkak...
kiranya ni pertemuan yg dah lama x berjumpa..
terutamanya si farah dan husband...
sejak dorang ni kawen mmg x jumpa pun..
slalu chat jer lam ym..hahah

menu aritu byk gak lah..
sbbnya yg nak mkn ni semua godang2 belaka..hahha
bbq-ayam, daging, udang, sotong, ikan pari, ikan kembung, sosej.
nasi, sambal sardin, sayur campur
kudap2 dan air oren..hahha
(byk kan mknan kitaorg)
tp jgn xtau semua hbs kecuali nasi dan lauk2 tu lah..



ni gambo masa kitaorg baru sampai...
ika dan jaja mak buyung...hahahha

ni ijam, en tayob, has ngan adik sibuk membakar mknan yang telah dibawa..hehehe
cedapnya..teringat lak mkanan tu lagi..hahaha

hah ni aku siap bertongkat nak tgu mknan masak..hahha...dah lapo dah tu...
ni masing2 tgh menunggu mknan masak.....

hah kipas jgn x kipas ek...cepat2 sapa nak mari dekat..hahhaa

ni lak mknan tghari kami bersama2 ngan mknan bbq td..lalalla
wahhh cedapnya tgk air asam tu...terliur lak rasa...hahhaa

dah pas mkn2...apa lagi..
masa utk berendam..
haha mana x gemok...mkn berendam lak lam air...
tapi air aritu keruh sbb jumaat tu hujan..huhu
tapi air dia mmg sejuk bangat...hehhe

mak buyung dok main air kat tepi jer...farah temankan jaja..
borak2 yerlah dah lama x jumpa...
aku lak dok borak2 ngan ika ngan et..hehhe


hah ni gambo pas naik air..hahha
dah basah kuyup..hahhaha

kitaorg sampai sg conkak lam kul 9...
gerak blk lam kul 5 ptg...
punyalah lama kitaorg kat sana..
tp mmg best dan happening...

pas blk tu..en tayob ngan aku rasa nak g jln2..
last2 planning..
kitaorg g midvalley ...tgk wayang..
mula2 nak tgk papadom...
tp tgl front seat..xjadilah nak tgk...
jadinya kitaorg tgk tsunami(korea)
best gak lah citer tu..

kitaorg sampai umah lam kul 11 lbh...
punyalah penat badan....
badan aku pun sengal2..huhuhu
mandi2 dan terus zzzzzzz(tido)..

p/s: nnt kalau ika dah hntr gambo...akan di update lagi...




2 BerCeLoTeH:

Elyn said...

lame gile tak jejak sungai congkak ni..... dedula rajin gak berdeting kat sini heheheh

RoSe said...

kak elyn..

ala biasalah kak...rose pun ni first time sampai..hikhik...sblm ni pun slalu g ulu yam jer...

ajaklah en faiz tu g sg congkak...tp skang ni musim hujan air keruh lah...hehhe